Згідно з даними Інституту аграрної економіки, у 2025 році середня вартість різдвяного столу в українських супермаркетах становить 1374 грн, що майже не відрізняється від минулорічного показника. Основними причинами такої стабільності є значний зниження цін на овочі, такі як картопля, морква, капуста, буряк та цибуля, через великий урожай у 2025 році. Однак, деякі продукти подорожчали значно: наприклад, олія, вишня, огірки, квасоля, борошно, живий короп та свіжі помідори. Серед найдорожчих інгредієнтів для різдвяного столу цього року виявилися мак, волоські горіхи та родзинки. Також узвар, смажена риба, борщ пісний з квасолею, салат Вінегрет та вареники з картоплею і капустою варто буде врахувати при плануванні святкового столу.
