Share

Безпечного рівня споживання обробленого м’яса не існує – дослідження

від admin · 04.07.2025

Науковці провели глобальний огляд понад 70 досліджень, які показали, що немає безпечної кількості споживання обробленого м’яса. Вони виявили, що навіть невелике вживання обробленого м’яса пов’язане з підвищеним ризиком розвитку діабету 2 типу, ішемічної хвороби серця та раку товстої кишки. Дослідники також вивчали зв’язок між споживанням ультраоброблених продуктів і ризиком серйозних хронічних хвороб, при цьому оброблене м’ясо показало найгірші результати. Наприклад, виявлено, що навіть один хот-дог на день може підвищити ризик розвитку діабету та раку товстої кишки. Дослідження показало, що обмеження споживання обробленого м’яса, солодких газованих напоїв і трансжирів може допомогти знизити ризики для здоров’я. Автори статті закликають фахівців громадського здоров’я і усіх, хто цікавиться здоровим харчуванням, обмежити споживання цих продуктів.

Вам також може сподобатися