Японські компанії Mitsubishi Heavy Industries та DASSAI починають незвичайний космічний експеримент, відправляючи до Міжнародної космічної станції установку для ферментації саке. Цей проєкт, відомий як DASSAI MOON Project, має на меті вивчити можливість виробництва традиційного рисового напою в умовах мікрогравітації, схожої на місячну. Їхній пристрій буде використовувати рис з Землі та воду з місячного льоду для створення саке на Місяці. Установку запустять на орбіту 21 жовтня, а протягом двох тижнів вона буде проводити експеримент з бродіння рисової маси. Після цього зразок саке повернуть на Землю, де частину його продадуть і використають кошти на розвиток космічних програм, а решту залишать для наукового аналізу. Цей експеримент може вказувати на можливість виробництва продуктів і напоїв безпосередньо на Місяці, що буде важливим для майбутніх космічних місій та створення постійних баз поза Землею.