На Прикарпатті вперше в цьому році зафіксували випадок захворювання на ботулізм. Чоловік отруївся після споживання консервованого м’яса, яке він сам приготував вдома. Спочатку у нього з’явились біль у животі, слабкість, здуття і головний біль, пізніше – проблеми зі зором, ковтанням і сухість у роті. Його госпіталізували, поставили діагноз ботулізм і почали лікування, введучи протиботулінічну сироватку. Ботулізм спричиняється токсином палички Clostridium botulinum, який може потрапити у їжу через неправильне приготування або зберігання консервів. Головні джерела інфікування – гриби, копчена риба, м’ясні продукти та бобові консерви. Для профілактики ботулізму важливо дотримуватися правил готування та зберігання консервів. Також зазначено випадки ботулізму в Запоріжжі та Києві, пов’язані з іншими джерелами інфікування.